Talent, mecanització i oportunitats d’ocupació en la lleva del suro

En dues jornades tècniques a Santa Coloma de Farners i Cassà de la Selva, es presentarà el projecte SUROCAT

Els propers 17 de maig, a Santa Coloma de Farners, i el 22 de juny, a Cassà de la Selva, es duran a terme dues jornades tècniques per presentar el projecte SUROCAT , i les sinergies d’aquest projecte amb altres que s’estan duent a terme.

El primer dia anirà destinat a  les presentacions del sector surer i de les noves tècniques de gestió de la sureda per a la millora de la seva productivitat i resiliència. Es farà incís en la formació en la lleva del suro i de la creació i disseny de la certificació de pelador/a de suro.

La segona jornada es dedicarà a les sessions demostratives der lleva manual i lleva mecanitzada.

SUROCAT és un projecte per transferir coneixements i bones pràctiques a les persones que es dediquen actualment i en un futur a la lleva del suro. La jornada té diversos objectius: d’una banda presentar SUROCAT i els seus primers resultats per avançar en la professionalització de l’ofici de pelador/a de suro. Per altra banda, transferir coneixement i material divulgatiu sobre com buscar talent al sector, competències i aptituds a tenir en compte i com fer ús dels beneficis de la plataforma d’ocupació pública OCUPFOREST. Per últim, transmetre l’adopció de pautes i estratègies de gestió innovadores que suposen una millora de la competitivitat i la sostenibilitat en el sector. Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “SUROCAT- Millora de les competències tècniques i clau dels peladors de suro en producció i gestió sostenible”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2022.

Més informació i inscripcions aquí