Una vintena de persones assisteixen a la 1a Jornada PATT del projecte SUROCAT

Una vintena de persones van assistir el 17 de maig a la primera jornada tècnica PATT “SUROCAT: Talent, mecanització i oportunitats d’ocupació en la lleva del suro” que va tenir lloc a l’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners. L’esdeveniment va servir per donar a conèixer el context del projecte, els seus full de ruta i avenços i altres iniciatives d’interès relacionades amb el món del suro.

Hi haurà una segona jornada, en aquest cas de caràcter pràctic, que tindrà lloc el proper 25 de maig a la sureda de Can Vilallonga a Cassà de la Selva per portar a terme una demostració manual i mecànica de la lleva del suro. Inscripcions aquí

Els continguts de la jornada

La jornada d’aquest dimecres va començar amb una ponència sobre l’estat actual del sector surer català i anteriors experiències amb projectes demostratius surers de la mà del Consorci Forestal de Catalunya i de la Fundació Institut Català del Suro. Seguidament, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya va explicar en què consisteix el projecte SUROCAT i l’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners va oferir una panoràmica sobre els tipus de formacions vinculades al sector surer que existeixen actualment.

Posteriorment, es va entrar al detall del SUROCAT amb qüestions com el pla de divulgació o els avenços en l’elaboració de la certificació.

A la segona part de la jornada, es va abordar el sector surer des d’altres òptiques. Eloi Madrià i Pitu Basart van presentar la iniciativa del diccionari del suro, la fotògrafa Michele Curel va compartir el retrat del món del suro i l’empresa Development People SL va impartir un taller sobre la gestió del talent i l’ocupació.